alexander.petrezsely - Dvě tváře / Two faces

Mořská panna /  Mermaid

Mořská panna / Mermaid

15.000 Kč
Černoška /  Negress

Černoška / Negress

12.500 Kč
Zlatá žena /  Gold woman

Zlatá žena / Gold woman

11.000 Kč
Svatý Anton /  Saint Anton

Svatý Anton / Saint Anton

60.000 Kč
Farmář /  Farmer

Farmář / Farmer

31.000 Kč
Do you want to ask me something? Write.
Zadejte do políčka číslo - rewrite the security number from picture

Jmenuji se Alexander Petrezsély a narodil jsem se 12. 7. 1957 v Šahách na Slovensku, kde jsem také vychodil gymnázium. Další moje cesta vedla pres Vysokou školu dopravy a spoju v Žiline.


Brzo po studiích jsem se vrátil k práci se drevem, k svému konícku ješte z detství. Tahle cinnost mne ucarovala natolik, že jsem se rozhodl venovat ji naplno. Zacal jsem jako truhlár a tato cinnost je už více než 30 let hlavním zdrojem mých príjmu. Krome klasických truhlárských zakázek jsem dostával také požadavky na výrobu reprodukce nebo restaurace dobového nábytku co mne primelo se priucit rezbe dekoracních lišt a ornamentu. Drevorezbe jsem se naucil procesem samostudia a neustálým zkoušením. S touhou porozumet tomuto prastarému remeslu rostla také má touha zkusit vlastní projekty. A tak paralelne s truhlárstvím rostlo socharství.


V galerii a na mých stránkách máte možnost videt nekteré z mých rucne vyrezávaných drevených soch a plastik vhodné k dekorativním a reprezentativním úcelum. Jednou z hlavních témat je žena nebo vztah mezi ženou a mužem. Na rozdíl od klasických drevorezbáru rád a casto uplatnuji barvu jako prídavný element.